Close
NL
Zoek
Back to All Blog Posts

TP95 - Embracing the cold

TP95 - Embracing the cold

Is TP95 jouw verpakking voor diepvriesvoeding? Het antwoord is volmondig: JA. Want deze ronde pot met veiligheidssluiting voor voeding is geschikt voor diepvriestoepassingen, mits correcte materiaalkeuze. Maar wat is dan het juiste materiaal voor jou als producent?

DECA to the rescue met gericht advies:

  • Ons standaard PP materiaal TRANSPARANT is niet meteen geschikt voor de diepvries (wel tot ca. +5° C). De reden: een zekere broosheid die kan leiden tot breuken bij koude temperaturen.

  • Ons standaard PP materiaal NATUREL of GEKLEURD is wel ideaal voor toepassingen in de diepvries, tot -20° C. Bereide gerechten, diepvriessauzen, soepen en desserts zoals ijs… invriezen maar!

  • Vraagt je toepassing of bewerking nog koudere temperaturen? laat het ons weten, want door de inzet van specifieke grondstoffen zijn ook temperaturen tot -40° C mogelijk.

 

Download het TP95 productoverzicht

 

Koud, kouder, koudst

 

Niet ieder materiaal is dus even geschikt voor de diepvries. Maar de TP95 reeks naturel of gekleurd wel. En dankzij IML krijg je een verpakking met de hoogste kwaliteit in je huisstijl. Een 100% recycleerbare oplossing bovendien dankzij de pot die gemaakt is uit 100% monomateriaal. Als een duurzame speler in de verpakkingswereld kiezen wij er bewust voor om met PP te blijven werken en in te zetten op maximale recycleerbaarheid voor al onze producten.

 

DECA loves the planet.

TP95 loves the cold.

 

Aan welke eisen moet jouw verpakking voldoen?

Voor elk product een oplossing, vraag maar aan je DECA adviseur via het formulier hieronder.