Close
NL
Zoek

Duurzaamheid

"De planeet, het milieu, onze kinderen... zij zijn even belangrijk voor ons als voor jou."

 

DECA ademt duurzaamheid

Kunststof verpakkingen dus. En of dat te rijmen valt met duurzaamheid. Die vraag krijgen we wel eens meer, maar het antwoord is volmondig: ja! Hier geen loze praatjes, maar concrete acties om onze verantwoordelijkheid in de circulaire economie te dragen en onze impact op het milieu tot een minimum te herleiden.

We weten dat duurzame en betaalbare kunststof voor jouw bedrijf heel belangrijk is. Dat je jouw ecologische voetafdruk wil verkleinen. Met een partner als DECA is dit mogelijk. Onze polypropyleen verpakkingen zijn 100% recycleerbaar. Meer nog: we onderzoeken continu nieuwe materialen die voldoen aan de kwaliteitseisen voor voedingsverpakkingen. Innovatie werkt!

 

Duurzame producten & productie

Milieubewust ondernemen en produceren, DECA doet het zo...

Beperk (Reduce)

Het gewicht van de materialen en het aantal gebruikte grondstoffen staan centraal bij het ontwerp van iedere verpakking. We streven naar een zo laag mogelijk energieverbruik tijdens het productieproces.

Hergebruik (Reuse)

Wegwerpverpakkingen? Doen wij niet aan mee. Dankzij het doordacht en innovatief design zijn al onze verpakkingen perfect herbruikbaar.

Recycleer (Recycle)

We winnen knowhow in bij afvalverwerkende bedrijven. Die nemen we mee in ons design- en productieproces. Met resultaat: onze mono-materiaal kunststof verpakkingen zijn eenvoudig te recycleren. Op jouw vraag voegen we additieven toe die het herkennen van zwarte kunststof door recyclagemachines mogelijk maken. Vandaag doen we dit al voor de Britse markt.

Download hier onze milieubeleidsverklaring.

Ook een verpakkingsoplossing op maat van je bedrijf? Contacteer DECA