Close
NL
Zoek
Back to All Blog Posts

TP95 – Go Green

TP95 – Go Green

100% duurzame verpakking - 100% functionele verpakking

De ultieme duurzame verpakking voor voeding? TP95 ronde potten met veiligheidssluiting van DECA! Maximale recycleerbaarheid zit er voor iets tussen, maar ook nog dit mooie, ecologische verhaal.

 

TP95 – Go Green

 

De ultieme duurzame verpakking

 

Duurzame verpakkingen, the only way to go. Ook onze TP95 voor het verpakken van voeding is een uitblinker op dat vlak – goed voor het milieu én een duurzame bank vooruit voor je brand.

 

Kiezen voor de TP95 ronde potten met veiligheidssluiting is altijd een duurzame keuze. Omdat DECA begint met een ecologisch ontwerp: we design for recycling. Door te werken met 100% polypropyleen (PP) maken we een verpakking uit 100% monomateriaal die perfect recycleerbaar is, zelfs in een gepersonaliseerde versie met IML-label.

  

TP95 = verpakking van 100% polypropyleen = 100% monomateriaal = 100% recycleerbaar

 

Groene reputatie

 

Plastics hebben onterecht geen groen imago, en krijgen negatieve kritiek. Wij bij DECA zijn overtuigd van het tegendeel en kunnen dat ook aantonen. Het resultaat van jarenlange studies om onze groene missie te vertalen in concrete acties en geoptimaliseerde verpakkingen zoals de TP95. Wij kiezen er bewust voor om met polypropyleen te blijven werken en in te zetten op maximale recycleerbaarheid voor al onze producten. En dat doen we zo:

 

  • We gebruiken minder materiaal: de TP95 potten zijn geoptimaliseerd qua materiaalgebruik. Lichtgewicht en toch met dezelfde sterkte. Minder kunststof dus, zonder aan kwaliteit in te boeten.

  • We maken de verpakking perfect herbruikbaar: dankzij de combinatie pot en deksel krijg je een lekdichte verpakking die ook thuis van dienst kan zijn. En afwasmachinebestendig. Voor het bewaren van restjes, als snackdoosje mee naar school met je kinderen enz.

  • We realiseren de ultieme recyclagedroom: 100% PP = 100% recycleerbaar. En in België belandt er sinds de invoering van de PMD+-zak nog meer plastiek in de juiste afvalstroom. We krijgen daardoor minder verbranding van plastiekafval en een zuiverdere afvalstroom, waardoor er meer (mechanisch) gerecycleerd kan worden en hergebruikt!

  • Om de ecologische voetafdruk van je verpakking verder te verkleinen, werken we samen met onze leveranciers aan alternatieven voor klassieke ‘virgin’ PP, zoals:Zo creëren we een zuivere circulaire stroom waarbij de kunststof verpakking niet enkel gerecycleerd wordt, maar na het recycleren ook terug ingezet kan worden om er nieuwe verpakkingen van te  maken.

    • Re-oil gerecycleerde  PP, zodat je verpakking deels uit gerecycleerd materiaal bestaat.

    • Bio-based 2nd generation grondstoffen, want hiermee kunnen we de CO2-uitstoot van PP herleiden tot 0. Denk aan hernieuwbare feedstock uit afvaloliën, restoliën uit de voedingsindustrie of oliën uit houtpulp. Uit deze oliën komt een grondstof met dezelfde eigenschappen als de fossiele grondstoffen.

 

Met de duurzame verpakkingen TP95 is de groene cirkel werkelijk rond. Go Green with DECA! 

  • Download hier alle TP95 info.
  • Ook het verschil maken met chemisch gerecycleerde of bio-based grondstoffen? Contacteer je DECA adviseur via het formulier hieronder.