Close
NL
Zoek

Historiek

Mijlpalen voor jouw en ons succes

Al meer dan 40 jaar toonaangevend in verpakkingsoplossingen op maat van de voedingssector en jouw bedrijf. Met een focus op kwaliteit en service. De basis voor onze groei en expertise, die we graag met je delen.

1978 - Hoe het begon

Jos De Cat en zijn echtgenote Maria Smeyers namen in 1977 Office Technique Jauss over, een bedrijf gespecialiseerd in beenhouwerijmachines en de verkoop van glazen en metalen conservenverpakkingen. Onder de naam Decatechnic werd vanaf 1978 een stevige basis gelegd.

1985 - Verhuis naar Herentals

Tijd voor een eigen nieuwbouw voor Decatechnic. Die komt er op het industrieterrein in Herentals, voortaan onze thuisbasis.

 1989 - De markt op met Decapac

  

Kunststof wordt steeds belangrijker als materiaal voor het verpakken van voeding. Bereide gerechten winnen aan populariteit, de verkoop van verpakkingen stijgt. Decapac ziet het levenslicht, als aparte verkoopsentiteit. Met Decatechnic blijven we ons richten op machines en blikverpakking.

1992 - We breiden verder uit

Om de groei van ons bedrijf te ondersteunen, breiden we de bedrijfshal uit, van 1.500 m2 naar 5.000 m2. Meer ruimte, meer mogelijkheden.

1999 - Het buitenland lonkt

Het gamma eigen DECA-producten is ondertussen zeer sterk uitgebreid. Decapac evolueert van een Belgische importeur/distributeur van verpakkingen naar een volwaardig verpakkingsbedrijf dat ook producten exporteert naar het buitenland.

2005 – Overname productiebedrijf in Tienen

We nemen “Pic Plastics LTD” over, een onderaannemer van Decapac. Vanaf dat moment is Decapac zelf producent van kunststof verpakkingen. We zetten in op modernisering en implementeren de ISO9001- en BRC-normering. 

2011 – Spuitgietmatrijzen erbij

 

“PTNA – Precision Tools & Automation” wordt overgenomen. Zo halen we de ontwikkeling, het design en de productie van allerhande matrijzen en machineonderdelen in huis.

2013 – Nieuw hoofdkantoor te Herentals

In het kader van onze verdere expansie realiseren we een gloednieuwe, ‘state-of-the-art’ fabriek, op een terrein van 3 hectare met een bebouwde oppervlakte van 20.000 m2. Duurzaamheid is key: we streven naar een zeer lage ecologische voetafdruk. Die filosofie zit in ons DNA.

2018 – 1 merk voor al je verpakkingsoplossingen

DECA, een wereldspeler. Groots qua service en aanbod, met export naar meer dan 37 landen en een omzet van meer dan 35 mio euro. Maar bescheiden en familiaal in onze aanpak, altijd ten dienste van onze klanten.

Dankzij een ultramodern productieapparaat om de meest milieu-efficiënte verpakkingen te produceren voor de voedingsindustrie zijn we klaar voor de toekomst!

 

Ook een verpakkingsoplossing op maat voor je bedrijf? Contacteer DECA

DECA hoofdkantoor silo's voor kunststof