Close
NL
Zoek
Back to All Blog Posts

Maak het verschil met IML!

Maak het verschil met IML!

Wat is IML eigenlijk?

De term 'In Mould Labeling' is afgeleid van de techniek: een voorbedrukt label van polypropyleen (PP) plaatsen we in de matrijs (mould). Deze matrijs heeft de vorm van het eindproduct vervolgens injecteren we gesmolten PP. Deze versmelt met het label en neemt, tijdens het verharden, de vorm van de matrijs aan. Resultaat: label en verpakking zijn één geheel. Cool, niet?

 

Dé troeven van In Mould Labeling

 • Exclusieve uitstraling met uitstekende drukkwaliteit


  Jouw product springt eruit door de professionele bedrukking in hoge resolutie. Foto’s en details komen geweldig tot hun recht.

 • Kortere productietijden en lagere productiekosten


  Tijdens het in mould labeling proces worden verpakkingen in één stap geproduceerd én gedecoreerd. Het stockeren van blanco verpakkingen is overbodig, net zoals achteraf etiketteren.

 • Milieuvriendelijk

  
In mould labeling spaart het milieu: de verpakking en het label bestaan uit hetzelfde materiaal en zijn 100% gerecycleerbaar.

 • Sterk en hygiënisch

  In mould labels zijn bestand tegen vochtigheid en grote temperatuursveranderingen: dé oplossing dus voor het decoreren van plastic verpakkingen voor diepvries– en gekoelde producten! In mould labels zijn bovendien krasbestendig, niet scheurbaar en niet vatbaar voor rimpels.

 • Waaier aan look & feel opties
 

  Hetzelfde kunststof verpakkingsproduct werken we voor je af met een brede waaier van materialen, inkten en lakken. Op die manier valt jouw product EXTRA op in de rekken.

 

Wil je meer weten over IML richtlijnen en voorwaarden?
Vraag onze IML guidelines nu aan via onderstaand formulier

Een concrete vraag over de mogelijkheden? 
Contacteer ons... het DECA team staat voor je klaar!