Close
NL
Zoek
Back to All Blog Posts

TP95 - Smokin'Hot

TP95 - Smokin'Hot

De ideale verpakking voor warm afvullen en warme toepassingen bestaat – TP95 van DECA. Een ronde pot met veiligheidssluiting in love with hot food. De ultrabetrouwbare voedselverpakking die perfect aansluit bij je productieprocessen voor warm afvullen van soepen en bereide maaltijden. Én die korte hittetoepassingen zoals pasteurisatie aan kan. TP95 is Smokin’Hot.

 

Warm afvullen en pasteurisatie dus. Kan bijna altijd, maar zoals voor alle PP potten geldt ook hier: houd rekening met de materiaalkeuze en het product dat in de verpakking zit. De maximumtemperatuur bij pasteurisatie is 100° C voor max. 15 minuten (met tegendruk). Wel nog een surplus: de TP95 ronde pot met veiligheidssluiting is microgolfbestendig! Net zoals onze andere verpakkingen in PP trouwens!

 

Download onderaan dit bericht het TP95 productoverzicht

 

Tips voor warm afvullen

 

TP95 is de favoriet voor producten die warm afgevuld worden of die een pasteurisatieproces moeten doorgaan om de houdbaarheid te garanderen. De volgende basisprincipes mag je niet vergeten:

  • Hoe stijver het materiaal, hoe minder kans op vervorming
  • Hoe hoger de temperatuur, hoe meer vervorming kan optreden
  • Onthoud verder: de condities rond verwarmen en pasteurisatie veranderen mogelijk afhankelijk van het af te vullen product – denk aan alcohol, zuren, vette substanties
  • Ook het gebruikte materiaal voor de verpakking – RCP, CPP of HPP – is doorslaggevend in de opties voor afvullen en pasteurisatie
  • De ‘kopruimte’ tussen de bovenzijde van het product en het deksel hou je best zo klein mogelijk: dat bevordert de bewaartermijn en verkleint de kans op vervorming

 

Hulp nodig om feilloos aan de slag te gaan met TP95 voor warme toepassingen? Onze kwaliteitsspecialisten nemen graag je productieproces en product onder de loep om de perfecte verpakking te vinden die helemaal aansluit bij wat je zoekt.

 

PS1: Ook voor IML – verpakking in je huisstijl – zijn er oplossingen die binnen je pasteurisatieproces passen.

PS2: een last but not leastje… kiezen voor TP95 van DECA is een duurzame keuze, want het 100% monomateriaal is 100% recycleerbaar.

 

Niet twijfelen dus. Contacteer onze DECA adviseur.