Close
NL
Zoek
Back to All Blog Posts

TP95 - Catching waves

TP95 - Catching waves

Opwarmen in de pot

 

Wistjedatje… hot food is good for your mood! Dus genieten maar van die warme bereidingen en sauzen. Ook bij DECA zijn we fan. Daar koppelen we nog graag een weetje aan: voeding in een TP95 ronde pot met veiligheidssluiting mag je in de pot opwarmen in de microgolfoven. De verpakking is multifunctioneel en uitermate geschikt voor tal van voedingsproducten – tapa’s, snoepgoed, noten… en dus ook voor bereide sauzen en klant-en-klare bereidingen. Opwarmen kan handig en snel, in de pot!

Jazeker, want bij DECA doen we al jaren onderzoek en kwaliteitscontroles rond het veilig opwarmen van voeding in onze verpakkingen. Al onze producten doorstaan de test en zijn microgolfbestendig. Plastic opwarmen? Check, mits het in acht nemen van onderstaande gebruiksvoorwaarden.

Download productleaflet

 

Tips voor veilig in de microgolf

 

De TP95 kan perfect veilig in de microgolfoven, en wel als volgt.

De combinatie van wattage en tijdsduur in de microgolf moet zo ingesteld worden dat er geen temperatuur hoger dan 100° C wordt bereikt aan de kant van de pot, waar de inhoud het plastic raakt (wanden, bodem, deksel) tijdens het opwarmen. Klinkt als Chinees? Volg dan deze eenvoudige tips:

  •     Plaats je pot max. 15 minuten in de microgolf met een max. temperatuur van 100° C.
  •     Gebruik best de lagere wattages, niet 1000 W
  •     Om de 1 à 2 minuten roeren je in de pot, tot de inhoud volledig is opgewarmd.
  •     Hierdoor warmt de inhoud gelijkmatig op en zal de max. temperatuur onder 100° C blijven.

Vergeet bovenstaande bereidingswijze niet mee te nemen op je verpakking (met IML-label 😊), zodat de eindgebruiker helemaal veilig aan de slag kan.

Er zijn trouwens materialen die tot een hogere temperatuur verwarmd kunnen worden. Ook de TP95 is bestelbaar in dat materiaal. Meer weten? Vraag het aan DECA. Advies over opwarmomstandigheden uit eerste hand!

Contacteer je DECA adviseur

 

Comments
Write a Comment Close Comment Form