Close
NL
Zoek
Back to All Blog Posts

Ramona's Heavenly Houmous, een HIT in het winkelrek

Ramona's Heavenly Houmous, een HIT in het winkelrek

RAMONA’s Heavenly Houmous… hemels van smaak, en bijzonder kleurrijk verpakt. Out-of-the-box, gedurfd en fair. Zowel qua recept als branding. Iets met de roots van oprichtster Ramona Hazan en haar zoektocht naar een unieke en kosteneffectieve oplossing voor de verpakking van haar humus. In Mould Labeling (IML) bleek de weg, en die liep via DECA.

Quote van Ramona Hazan

 

De perfectie in verpakking & etiket

Drie ingrediënten benadrukken de veelzijdigheid van RAMONA’S verrassende lekkernij en de traditie van eten in goed gezelschap: het authentieke recept, de verpakking van de humus in een pot van 500 g en een opvallende, attractieve look in het schap.

De eerste Heavenly Houmous potjes werden nog versierd met zelfklevende etiketten. Je weet wel: als startend bedrijf kan je niet direct investeren in een gepersonaliseerde verpakking. Maar al snel was er groei, en kwam Ramona voor haar decoratie-uitdaging terecht bij DECA voor een verpakking op maat.

Ramona Hazan: “De IML-labeloplossing die ons gepresenteerd werd, was exact wat we nodig hadden. De beste en meest kosteneffectieve manier om verpakkingen te stylen. Vandaag gaan we voor perfectie in kleur en product, twee pijlers van ons merk. De IML-etiketten, het resultaat van een samenwerking tussen DECA en MCC Verstraete, versterken het DNA van RAMONA’s.”

Drie kunststof potten gevuld met hummus van het merk Ramona's

Wat is IML?

IML staat voor de techniek ‘In Mould Labeling’, en bij DECA tillen we zo de uitstraling van verpakkingen naar een hoger niveau. Hoe het werkt: een voorbedrukt label van polypropyleen (PP) wordt in een matrijs (mould) geplaatst. De matrijs heeft de vorm van het eindproduct en vervolgens wordt er gesmolten PP geïnjecteerd. Deze versmelt met het label en neemt, tijdens het verharden, de vorm van de matrijs aan. Resultaat: label en verpakking zijn één geheel. Nog meer voordelen: 

  • Exclusieve uitstraling met uitstekende drukkwaliteit

  • Kortere productietijden en lagere productiekosten

  • Milieuvriendelijk

  • Sterk en hygiënisch

  • Waaier aan look & feel opties

 Meer over IML

 

IML-kleurqueeste

Dankzij marktonderzoek en gesprekken met consumenten weten we: de merkherkenning van RAMONA’s steeg enorm en iedereen is er dol op. De kers op de taart is de bekroning tot nummer 1 humus in het Verenigd Koninkrijk.

Een belangrijk aspect tijdens het labeldrukproces was het nauwkeurig afstemmen van de ‘felle, sprekende’ merkkleuren van RAMONA’s. Consistentie was daarbij key. Om dit van dichtbij mee te maken en goed te keuren, trokken Ramona en het DECA-team naar MCC Verstraete. En zo werd de IML-kleurqueeste een succes.

Wat de uitdaging dan precies was? RAMONA’s levendige kleuren. Fluorescerende kleuren zijn moeilijk ‘stabiel’ reproduceerbaar doorheen verschillende productieruns. Daarom kwam het inktteam met speciaal ontworpen ‘steunkleuren’, waardoor het mogelijk werd om consistentie te combineren met de levendigheid waar Ramona naar op zoek was. En op het eindresultaat zijn alle partijen bijzonder trots. 

Wat zijn steunkleuren?

Kleuren die niet met een combinatie van cyaan, magenta, geel en zwart kunnen worden gemaakt, kan je creëren met steunkleuren – het zogenaamde Pantone Color Matching systeem (PMS):

  • Intense, sprankelende kleuren

  • Consistent en haarscherp resultaat

  • Herkenbaarheid

 

 Assortiment kunststof potten voor hummus van het merk Ramona's

Winning team

Samenwerken met partners die gepassioneerd zijn over hun product – hetzij humus, verpakkingen of IML-labels – is een match made in heaven. Oftewel: hoe een warme connectie, het delen van expertise en open communicatie ‘RAMONA'S Heavenly Houmous’ met IML gepersonaliseerde verpakkingen tot een HIT in het schap maken.

Dit project is een samenwerking van RAMONA’sDECA, MCC Verstraete en Innavisions.

 

Ook scoren met een IML-verpakking?

Contacteer DECA