Close
NL
Zoek
Back to All Blog Posts

Monoplastic, Duurzaam DECA DNA

Monoplastic, Duurzaam DECA DNA

Monoplastic, zonder toegevingen

Je voedingsproducten optimaal beschermen, dat wil je. En plastic verpakkingen zijn en blijven hiervoor de meest functionele oplossing. Je wil ook duurzaam verpakken, met de kleinst mogelijke milieu-impact. Het ultieme antwoord: monoplastic. The only way to go.

Hebben we bij DECA goed begrepen. Al onze kunststof verpakkingen zijn gemaakt van monomateriaal. Een bewuste keuze, al jarenlang. Je geniet van alle voordelen van plastic met een weloverwogen duurzame touch.

 

Monoplastic, slechts 1 materiaal

De grondstof van monoplastic verpakkingen bestaat uit 1 materiaal: 100% polypropyleen of 100% PET. Dat maakt dat ze gemakkelijker te recycleren zijn, met als resultaat een pure grondstof van hoge kwaliteit.

Een groot deel van plastic verpakkingen bestaat uit meerdere lagen (meerdere types grondstof) die tijdens het recyclageproces gescheiden moeten worden. De recyclage van multilayer verpakkingen wordt zo een pak ingewikkelder. Maar: dat hebben we niet van doen bij DECA. Wij maken namelijk geen producten uit een mix van plastics. Wel uit monomateriaal dat zonder bewerkingen in recyclage kan. En dat is duurzaam.

 

Monoplastic, het DECA DNA

Kiezen voor een DECA verpakking met een DNA van monomateriaal is dus altijd een duurzame keuze. Qua functionaliteit de beste match voor de voedingsindustrie en optimaal recycleerbaar. Het is dé magische combi, geen compromis ten opzichte van andere, samengestelde materialen.

Een monoplastic verpakking van DECA is:

  • Hygiënisch & geur/smaakneutraal: je beschermt je voedingsproduct tegen invloeden van buitenaf, o.a. tegen UV, je verlengt de houdbaarheid van je voedingsproduct, enz.

  • Duurzaam: herbruikbaar door de consument en optimaal recycleerbaar

  • Aantrekkelijk: transparantie en mogelijkheid om te personaliseren met IML

  • Superpraktisch: geschikt voor diverse toepassingen (hotfill, sterilisatie, pasteurisatie, microgolfbestendig, diepvries), met veiligheidssluiting, sealbaar of gewoon met deksel, licht en stabiel voor transport, plaatsbesparend in opslag, enz.

 

***

JA, ZELFS JE VERPAKKING MET IML-LABEL IS MONOMATERIAAL

Want bij In Mould labeling (IML) gebruiken we een label uit 100% polypropyleen om je verpakking te personaliseren en een exclusieve uitstraling te geven. Verpakking en label uit éénzelfde materiaal, en dus nog altijd 100% recycleerbaar.

Hoe het werkt, lees je hier.

***

 

Monoplastics? Een must!

Contacteer een DECA adviseur.