Close
NL
Zoek
Back to All Blog Posts

Sweet machines

Sweet machines

Hemelse smaken, heerlijke desserts – mmmm lekker, van Herman Desserts. Dat is artisanale kwaliteit sinds 1986, goed voor een mooi groeiverhaal en de nood aan state-of-the art verpakkingsmachines. En voor die machines en diepgaande sectorexpertise vertrouwt Herman Desserts op Decatechnic, de machineafdeling van DECA Packaging Group en distributeur van Grunwald. Wij blij, de food & dessert lovers in ons nog meer.

 

Van traiteur naar producent van verse desserts

Hoe doe je dat? Door passie, innovatietalent en de ambitie om de wereld te laten kennismaken met alleen de zuiverste ingrediënten. Zo verging het Herman Roobroeck en Pasca Smet. Ooit gestart met een cateringbedrijf in Oostende, om enkele jaren later een 15-tal supermarkten te beleveren en een eerste productiehal te bouwen. Sinds 1993 ligt de focus op de productie van verse desserts voor de retail in binnen- en buitenland, en succes blijft niet uit.

Vandaag werkt Herman Desserts op een oppervlakte van 5.000 m², daarop bevinden zich de productiehal en de magazijnen. Meer dan 35.000 desserts rollen elke dag uit 4 productielijnen en vinden hun weg vinden naar een 1.000-tal supermarkten. Factor duurzaamheid is daarbij nooit veraf, zowel qua processen als materiaalgebruik. Kunnen we wel smaken bij duurzaam DECA.

 

 

Rotatieve verpakkingsmachines

In het kader van een productietoename klopt het team sinds 2016 aan bij Decatechnic en Grunwald. Samen zorgden we voor een initiële installatie van 2 HITTPAC AKH-059 machines, die zoete desserts feilloos in kant-en-klare plastic bekers verpakken. De stijgende vraag bracht al snel nieuwe (technische) noden aan het licht: een hogere capaciteit, marktveranderingen, meerlaags vullen en topping toevoegen, alsook een hogere hygiënestandaard. DECA experts brachten raad.

Enter Rotary in 2021. Checkt alle boxen af, met grotere tafel, laminaire cabine en sterilisatie van cups en potten met UV-licht. Een bijkomend en niet onbelangrijk voordeel van deze rotatieve machines is dat ze gewoonweg minder plaats innemen. Op een oppervlakte van 3 m² kan je potjes ontstapelen, vullen, garneren, sealen en dekselen... onmogelijk met een machine die in een lijn is opgesteld.

 

ROTARY 6.000/12.000/20.000 uitgelicht
  • Rotatieve servo-aangedreven machine
  • Hoge capaciteit voor het automatisch ontstapelen, vullen en sluiten van portieverpakkingen
  • Hoge output met hoge doseernauwkeurigheid
  • 3 groottes en afhankelijk van de afmeting 1 tot 6 verpakkingen per cyclus
  • Afvullen van vloeibare en pasteuze producten: salades, soepen en sauzen, zuivel, honing,...
  • Snelheid: 2500 tot 15000 verpakkingen/uur
  • Doseervolume: 20 tot 1700 ml
  • Optioneel: laminaire flow, ontsmetten van de verpakkingen, CIP-reiniging, enz.

 

À la carte

Als exclusieve Belgische vertegenwoordiger van Grunwald staat Decatechnic altijd klaar voor gedetailleerd advies en de aanpassing van de machines aan klantspecifieke wensen. Meer dan 40 jaar ervaring in duurzame verpakkingen & vul- en verpakkingsmachines, dat voel je gewoon. Zoete of andere successen, we zijn er voor je.

 

Is jouw verpakkingsmachine ook aan een upgrade toe? Of breid je je productie uit? 

Contacteer een DECA adviseur