Close
NL
Zoek
Back to All Blog Posts

SKIN Packaging met DECA

SKIN Packaging met DECA

Een tweede huid of SKIN rondom je product – pure meerwaarde. SKIN packaging does the magic en tilt je hoogwaardige voedingsmiddelen naar een nog hoger niveau. Houdbaarheid, kwaliteit en uitstraling tot in de perfectie. Een SKIN verpakking werkt als een magneet op de consument, en bij DECA vindt je alle expertise en technologie om je te helpen met dit type van vacuüm verpakken.

 

Wat is SKIN verpakken?

Met SKIN wordt het te verpakken product op een stabiele onderfolie of een voorgefabriceerde tray volledig rondom geseald met een speciale skinfolie. De bovenfolie ligt strak en spanningsvrij over het product, zonder de vorm te veranderen. De folie wordt aangebracht met behulp van vacuüm- of krimpfolietechniek, waarbij alle lucht uit de verpakking wordt verwijderd.

SKIN verpakkingen zijn erg geliefd omwille van de natuurlijke presentatie van de kwaliteit en versheid. De folies zijn mooi transparant en helder, waardoor het product een sterke aantrekkingskracht op de consument uitoefent.

 

Waarom SKIN verpakken?

  • SKIN folie fixeert het product in de verpakking en verhindert het uitlopen van vloeistoffen. Uitstekende lekdichtheid, zelfs voor producten met olie.

  • Een SKIN verpakking is de allerbeste keuze voor het verpakken van vlees(waren), vis, zeevruchten, gevogelte, kant-en-klare-maaltijden en kaas. Ook ideaal voor levensmiddelen met hoge eisen aan de houdbaarheid.

  • Je verpakte product kan zo in elke positie gepresenteerd worden, omdat de film de vloeistoffen goed vasthoudt.

  • SKIN optimaliseert ook de houdbaarheid van het product.

  • Let op: bij SKIN verpakken mag het product niet boven de sealrand van de drager uitkomen, bij PRO SKIN mag het product maximum 40 mm boven de sealrand uitkomen.

 

SKIN verpakken met DECA

Zo’n SKIN verpakkingsprocédé complex? Reetray 30, de semiautomatische sealmachine van DECA, doet het werk handig voor jou.

Reetray 30 kan naast SKIN ook MAP. Én DECA heeft nog andere oplossingen voor machines met MAP. Als verpakkingsexpert kennen wij alle ins & outs van bijzondere verpakkingstechnieken, zoals SKIN en MAP packaging. De perfecte combinatie tussen machine en verpakkingsmateriaal werkt, ook voor jouw bedrijf.

Ps: extraatje… er is peelfolie beschikbaar om het openen van de verpakking te vergemakkelijken.

 

Ontdek ook onze sealbare verpakkingen