Close
NL
Zoek
Back to All Blog Posts

MAP Packaging met DECA

MAP Packaging met DECA

100% voldoen aan de verwachtingen van de consument. Dat wil je als voedingsproducent. En met MAP packaging of gasverpakken kan je die zekerheid bieden. Hiervoor heb je de semiautomatische sealmachines van DECA nodig. Met het juiste verpakkingsproces verlengen we de houdbaarheid van levensmiddelen zonder kwaliteitsverlies.

 

MAP, what’s in a name?

MAP staat voor Modified Atmosphere Packaging of gasverpakken. De lucht in een verpakking wordt vervangen door een mengsel van stikstof (N2) en koolstofdioxide (CO2). Zo rem je de chemische, enzymatische en microbiologische reacties af en ga je de groei tegen van veel voorkomende bacteriën en schimmels. Bij verse / niet-bereide / rauwe vleesproducten wordt er vaak zuurstof toegevoegd tijdens het MAP proces, dit ter behoud van de kleur. De exacte gassamenstelling hangt af van je product en houdt rekening met de eigenschappen ervan, zoals de Aw-waarde of wateractiviteit in het product, de pH, temperatuur, kwaliteit grondstof, additieven, alsook de barrière-eigenschappen van de verpakking en folie.

 

Waarom gasverpakken?

Zowel voor de kwaliteit, houdbaarheid als presentatie is MAP Packaging of een gesloten gasverpakking het ultieme verpakkingsprocédé. Je beperkt de risico’s op nabesmetting en garandeert een hoge hygiënestandaard. De andere voordelen:

  • Je verlengt de houdbaarheid van verse producten met dagen of zelfs weken

  • Je haalt de consument sneller over om je product te kopen dankzij de aantrekkelijke kleur

  • Je vermindert de chemische additieven of conserveringsmiddelen

  • Je behoudt de kwaliteit over de ganse lijn, inclusief smaak en textuur

  • Je geniet van logistieke flexibiliteit en voorraadbeheer bij de producten

De semiautomatische sealmachines van DECA kunnen nog meer dan gasverpakken. Vacuüm SKIN verpakken bijvoorbeeld, en dat ontdek je hier.

 

Ontdek ook onze sealbare verpakkingen