Close
NL
Zoek
Back to All Blog Posts

DECA neemt emmerafdeling Ravago over

DECA neemt emmerafdeling Ravago over

100% recycleerbare, kunststof verpakkingen voor voeding, van tapas tot slaatjes, van zuivel tot kant-en-klare maaltijden. Dat is de core business van DECA. Voeg daarbij emmers met bijpassend deksel en je hebt een compleet gamma voedingsverpakkingen, integraal geproduceerd in de Kempen.

 

Want vanaf 1 juni 2021 neemt DECA de activiteiten voor productie en verkoop van emmers over van Ravago uit Arendonk. Dit sluit naadloos aan bij de bestaande activiteiten van DECA. Al 40 jaar lang zijn we specialist in het verpakken van voeding, met een uitgebreid gamma potten en schalen in PP en PET uit eigen productie én een gamma verpakkingsmachines.

 

Compleet gamma voor de voedingsindustrie

DECA neemt de productiemachines, het bestaande productgamma en ook het klantenportfolio over van Ravago. We breiden dus ons gamma uit met de Ravago emmers in verschillende formaten.

Zoals alle DECA-verpakkingen zullen ook deze emmers voldoen aan de strenge normen en eisen van de voedingsindustrie.
‘"Deze overname past volledig in onze strategie om verder te groeien in het segment van de kunststof verpakkingen," legt Patrik De Cat (CEO) uit. "We investeren continu in onze organische groei en sluiten verdere overnames niet uit om deze groei te versnellen."

 

Duurzaamheid troef

DECA zal het duurzame karakter van z’n onderneming ook in de nieuwe producten doortrekken. Alle DECA-verpakkingen zijn 100% monomateriaal en dus ook 100% recycleerbaar.

Bovendien werken we nauw samen met onze grondstofleveranciers om kunststof materialen, afkomstig van verpakkingsafval, terug in te zetten als grondstof voor nieuwe verpakkingen. Materialen met dito eigenschappen, maar met nog minder impact op het milieu.

"We geloven rotsvast in de duurzaamheid van kunststof verpakkingen, waarbij recycleren en hergebruik van grondstoffen centraal staan," aldus Patrik De Cat. "Een circulaire economie is de toekomst, waarbij PP kunststof verpakkingen, die duurzaamheid én volledige functionaliteit combineren, in pole position staan."